Hrušky Domů - Potraviny a recepty - Hrušky Letos jeden z nejobsypanějších stromů naší zahrady. Tedy byl, teď už tam zůstalo jen pár hruštiček, a marmelády a přesnídávky už jsou ve sklepě. Hrušky většinou bývají k dispozici od srpna do září, možná října, záleží na odrůdě.Hrušky z hlediska tradiční čínské medicíny:jsou osvěžující až chladné mají sladkou chuť prospívají Žaludku a Plicím pročišťují horkost, zvlhčují sucho, pomáhají vytvářet tělesné tekutiny mohou pomáhat při bolestech v krku, suchu v ústech, zácpě při nachlazení s hustým žlutým hlenem mohou pomoct uvolnit hleny v kombinaci s citronovou šťávouPoznámky pod čarou:u nás je nejoblíbenější hruškový kompot s plátky citronu – hrušky vykrájím, oloupu, naložím do sklenice s třemi plátky citronu, přidám lžíci cukru, vodu a klasicky ovařím – hrušky se ochutí citronovou kůrou a zůstanou krásně světlé oblíbená je také hrušková přesnídávka a letos vede nová marmeláda: hrušky s badyánem, skořicí a citronovou kůrouJarní, letní i podzimní recepty najdete v našich 5-ti prvkových kuchařkách: Dřevěná (jarní) kuchařka a Ohnivá (letní) kuchařka.Více o principech stravování podle tradiční čínské medicíny se dozvíte v kurzech o stravování podle tradiční čínské medicíny – preventivním a léčebném.Chcete hubnout? I zde se může hodit pohled tradiční čínské medicíny – pokud jste se s ním ještě nesetkali, může to být to, co vám chybí k úspěšnému hubnutí.