Jedlá divočina (jedlé divoké byliny) od jara do podzimu

Jedlá divočina (jedlé divoké byliny) od jara do podzimu

Kategorie:

Úroveň:

Začátečník

Zakončení testem:

Ne

Certifikát:

Ne

Doba trvání v týdnech:

26

Hledáme pro vás jedlé byliny v české divočině. Fotíme je, natáčíme videa, zkoušíme pro vás jejich využití a nejrůznější recepty! Výsledek všeho tohoto snažení vám předkládáme v tomto unikátním kurzu.


Záznam online přednášky o Jedlé divočině


Pro koho:

  • zájemce o bylinky
  • zájemce o vaření a kulinářské experimenty
  • milovníky bio, sezonního a lokálního – kdo neradi nakupují bylinky a rostliny v obchodech
  • dobrodruhy – sběr, pobyt v přírodě a následné zpracování rostlin

Co vám tento kurz přinese?

  • odvahu k experimentům s jedlými divokými rostlinami
  • jejich bezpečnou identifikaci
  • upozornění na případné jedovaté „dvojníky“
  • hromadu receptů na vyzkoušení
  • tipy, triky, nápady

Co se skrývá za dvojicí slov jedlá divočina? Je to tajemný svět divokých bylin, které můžeme využívat při vaření a které nám zároveň doplní do organismu potřebné vitaminy a prvky.

Zapomenutý svět pradávných znalostí

Jedlé divoké byliny provázejí lidstvo, a především naše pramáti, odnepaměti. Na jedlé divočině byla postavena většina obživy našich předků, než se je naučili kultivovat a vzniklo zemědělství.

Divoké rostliny mají vyšší obsah výživných látek než to nejlepší z bio zeleniny a ovoce, navíc jsou zdarma.

Chcete znát další bonus? Při jejich sběru se projdete, zklidníte si hlavu (a podle tradiční čínské medicíny i játra), a tím si dopřejete i zdravou denní porci pohybu.

Jaké byliny v tomto kurzu poznáte?

  • bez černý
  • bršlice kozí noha
  • česnáček lékařský
  • chmel otáčivý
  • kopřiva dvoudomá
  • křídlatka japonská
  • medvědí česnek
  • netýkavka žláznatá
  • orsej jarní
  • popenec břečťanovitý
  • ptačinec žabinec
  • řeřišnice větší

U každé byliny najdete:

  • popis
  • možnost záměny
  • využití v kuchyni
  • využití pro lepší kondici
  • zajímavosti a tipy

V tomto kurzu najdete:

  • autorské fotografie
  • krátká videa
  • texty s tipy, recepty, informacemi

Vstupte s námi do světa prastaré babské moudrosti, divoké přírody a kulinářských zázraků!


Nechce se vám procházet kurz v počítači online? Kupte si eBook! Čekají vás barevné fotografie, veškeré texty – a ochuzeni budete pouze o videa!

Zajímají vás hlavně recepty?

Řadu zajímavých najdete v našem eBooku Dřevěné kuchařce!

Lekce

Proč bychom se měli naučit sbírat a používat divoké byliny v kuchyni?

Co vám může přinést sběr jedlé divočiny?
Na co si dát pozor
Využití v kuchyni
Využití pro ovlivňování zdravotního stavu
Jak je tento kurz koncipován?
Co si vzít s sebou na výpravy?

Jedlá divočina - konkrétní byliny

Bez černý
Bršlice kozí noha
Česnáček lékařský
Chmel otáčivý
Kopřiva dvoudomá
Křídlatka japonská
Medvědí česnek
Netýkavka žláznatá
Orsej jarní
Popenec břečťanovitý
Ptačinec žabinec
Řeřišnice luční

Užitečné informace

Zdroje – jedlá divočina

BONUS

Materiály ke stažení – jedlá divočina

Pro koho je kurz určený

Pro kohokoli, kdo se rád projde v přírodě a u toho nasbírá i něco užitečného.

Pro ty, kdo rádi využívají dary přírody a bio potraviny.

Pro ty, kterým se líbí myšlenka jít na „nákup“ do přírody místo do supermarketu.

Pro ty, kteří chtějí něco ušetřit a nasbírat si zdravé suroviny zdarma.

Jak si pustit kurz?

Po zakoupení a zaplacení kurzu dostanete potvrzení o dokončení objednávky – tím je kurz objednán a můžete do něj vstoupit.

Kliknete na tlačítko Členská sekce (najdete jej na počítači v pravém horním rohu nebo na mobilu v menu). Vložíte přihlašovací údaje, které vám po zakoupení kurzu přišly do e-mailu a přihlásíte se. Rozkliknete sekci Zakoupené kurzy, kde najdete všechny vámi zakoupené kurzy a kliknete na kurz a/nebo Zobrazit.

Tím se vám otevře popis kurzu, sjedete až dolů na jeho konec a tam najdete osnovu, kde už máte otevřeny zámečky u aktuálně přístupných lekcí. Kliknete na lekci s otevřeným zámečkem a jste v kurzu.

Získejte přístup do kurzu okamžitě

Jedlá divočina od jara do podzimu

990 
Přidat do košíku

Podobné kurzy

Jarní a letní houby pro vaše zdraví a v kuchyni

Léčivé houby našich lesů - které se naučíte i sbírat i vařit.

Podzimní a zimní houby pro vaše zdraví a v kuchyni

Kurz o podzimních a zimních houbách nabízí obsáhlé informace o 17 zajímavých druzích, jež najdete koncem roku v přírodě, a také o jejich využití v kuchyni a pro ovlivnění kondice.

Koření

Kořením můžete celou rodinu nejen bavit, překvapovat, ale i léčit. Co je pro koho vhodné?

Doporučené produkty

  • Výživa podle tradiční čínské medicíny I

    990 
    Přidat do košíku
  • Výživa podle tradiční čínské medicíny II

    990 
    Přidat do košíku
  • Čínská medicína pro každý den

    1990 
    Přidat do košíku
  • Jak zatočit s únavou

    1990 
    Přidat do košíku

Odebírejte naše novinky