Jedlá divočina (jedlé divoké byliny) od jara do podzimu
Jedlá divočina (jedlé divoké byliny) od jara do podzimu
Daniela Pilařová
Hledáme pro vás jedlé byliny v české divočině. Fotíme je, natáčíme videa, zkoušíme pro vás jejich využití a nejrůznější recepty! Výsledek všeho tohoto snažení vám předkládáme v tomto unikátním kurzu.
Pro koho:
- zájemce o bylinky
- zájemce o vaření a kulinářské experimenty
- milovníky bio, sezonního a lokálního – kdo neradi nakupují bylinky a rostliny v obchodech
- dobrodruhy – sběr, pobyt v přírodě a následné zpracování rostlin
Co vám tento kurz přinese?
- odvahu k experimentům s jedlými divokými rostlinami
- jejich bezpečnou identifikaci
- upozornění na případné jedovaté „dvojníky“
- hromadu receptů na vyzkoušení
- tipy, triky, nápady
Co se skrývá za dvojicí slov jedlá divočina? Je to tajemný svět divokých bylin, které můžeme využívat při vaření a které nám zároveň doplní do organismu potřebné vitaminy a prvky.
Zapomenutý svět pradávných znalostí
Jedlé divoké byliny provázejí lidstvo, a především naše pramáti, odnepaměti. Na jedlé divočině byla postavena většina obživy našich předků, než se je naučili kultivovat a vzniklo zemědělství.
Divoké rostliny mají vyšší obsah výživných látek než to nejlepší z bio zeleniny a ovoce, navíc jsou zdarma.
Chcete znát další bonus? Při jejich sběru se projdete, zklidníte si hlavu (a podle tradiční čínské medicíny i játra), a tím si dopřejete i zdravou denní porci pohybu.
Jaké byliny v tomto kurzu poznáte?
- bez černý
- bršlice kozí noha
- česnáček lékařský
- chmel otáčivý
- kopřiva dvoudomá
- křídlatka japonská
- medvědí česnek
- netýkavka žláznatá
- orsej jarní
- popenec břečťanovitý
- ptačinec žabinec
- řeřišnice větší
U každé byliny najdete:
- popis
- možnost záměny
- využití v kuchyni
- využití pro lepší kondici
- zajímavosti a tipy
V tomto kurzu najdete:
- autorské fotografie
- krátká videa
- texty s tipy, recepty, informacemi
Vstupte s námi do světa prastaré babské moudrosti, divoké přírody a kulinářských zázraků!
Nechce se vám procházet kurz v počítači online? Kupte si eBook! Čekají vás barevné fotografie, veškeré texty – a ochuzeni budete pouze o videa!
Zajímají vás hlavně recepty?
Řadu zajímavých najdete v našem eBooku Dřevěné kuchařce!
Lekce
Proč bychom se měli naučit sbírat a používat divoké byliny v kuchyni?
Jedlá divočina - konkrétní byliny
Užitečné informace
BONUS
Pro koho je kurz určený
Pro kohokoli, kdo se rád projde v přírodě a u toho nasbírá i něco užitečného.
Pro ty, kdo rádi využívají dary přírody a bio potraviny.
Pro ty, kterým se líbí myšlenka jít na „nákup“ do přírody místo do supermarketu.
Pro ty, kteří chtějí něco ušetřit a nasbírat si zdravé suroviny zdarma.
Jak si pustit kurz?
Po zakoupení a zaplacení kurzu dostanete potvrzení o dokončení objednávky – tím je kurz objednán a můžete do něj vstoupit.
Kliknete na tlačítko Členská sekce (najdete jej na počítači v pravém horním rohu nebo na mobilu v menu). Vložíte přihlašovací údaje, které vám po zakoupení kurzu přišly do e-mailu a přihlásíte se. Rozkliknete sekci Zakoupené kurzy, kde najdete všechny vámi zakoupené kurzy a kliknete na kurz a/nebo Zobrazit.
Tím se vám otevře popis kurzu, sjedete až dolů na jeho konec a tam najdete osnovu, kde už máte otevřeny zámečky u aktuálně přístupných lekcí. Kliknete na lekci s otevřeným zámečkem a jste v kurzu.