Preventivní stravování po celý rok

Preventivní stravování po celý rok

Tento kurz nebyl vytvořen pomocí umělé inteligence.

Úroveň:

Začátečník

Zakončení testem:

Ne

Certifikát:

Ne

Dává vám vaše strava pocit zdraví, pohody a spousty energie?

Cítíte se po jídle, dobře, lehce a plní energie?

Chrání vás vaše jídlo před nachlazením a posiluje vaši imunitu?

Přizpůsobujete vaše stravování ročním obdobím nebo jíte celý rok to stejné?

Napadlo vás někdy, že každým jídlem se můžete léčit nebo svému zdraví škodit?

Je vám často zima nebo nebo horko a berete to jako svůj standard? Nemusíte, dá se to změnit.


Jestli vás tyto otázky zaujaly, bude vás zajímat i tento online kurz. Je výběrem nejdůležitějších informací o stravování podle tradiční čínské medicíny v běžném denním životě. Naučí vás, jak jídlo používat pro své zdraví a pohodu. Naučí vás, že cítit se zdraví a plní energie je normální – a že toho můžete sami pomocí vhodného stravování dosáhnout.

Je určen pro kohokoliv, kdo se cítí unavený, v nepohodě, má slabší imunitu, potíže s trávením nebo se často cítí zimomřivý či horkokrevný.

Vychází z principů stravování podle tradiční čínské medicíny, ale hned úvodem je potřeba říct, že rozhodně nejde o doporučování čínských nudlí, speciálních ingrediencí či koření. Naopak. Ideální je jíst potraviny, které má člověk kolem sebe k dispozici. Tím myslím ty, které zrovna rostou, dozrávají, je jejich sezóna – a to i v našich podmínkách, kdy si v supermarketu můžeme nakoupit cokoliv a kdykoliv.


„Zdravé“ stravování podle tradiční čínské medicíny se v několika ohledech odlišuje od zdravého stravování, které je doporučováno na západě – a tyto ohledy je dobré znát, protože ty mohou udělat právě změnu v tom, jak se po jídle cítíte a jaké jídlo si vybíráte.

V čínské medicíně žádná potravina není „dobrá nebo špatná“. Každá potravina je jen více či méně vhodná pro daného člověka v jeho aktuální stavu, náladě a prostředí. A pomocí potravin můžeme denně ovlivňovat náš zdravotní stav.

Mezi hlavní principy, které Vás mohou překvapit a zároveň vám pomohou, patří:

  • v každém ročním období je vhodné trochu jiné spektrum potravin
  • každá potravina nás tepelně ovlivňuje – zahřívá nás, ochlazuje nebo je neutrální
  • každá potravina má vztah k některému orgánu a může jej tedy uvádět do rovnováhy („léčit“) nebo naopak nerovnováhu vytvořit, pokud člověk dlouhodobě konzumuje potraviny pro něj nevhodné
  • každodenní strava ovlivňuje to, jak se cítíme fyzicky i psychicky
  • spousta stavů, které my považujeme za nemoc, se dá upravit „jen“ stravováním
  • pro většinu lidí je vhodné jíst několikrát denně tepelně upravenou stravu

Jestli Vás zajímá, proč je tomu tak nebo chcete vědět víc, buďte v kurzu vítáni.


Získáte teorii i praxi

Teorii se naučíte v kurzu

Online kurz Výživa podle tradiční čínské medicíny I – který je součástí Preventivního stravování – vás naučí, jak se preventivně stravovat během celého roku.

co je a není vhodné jíst, abyste podpořili zdraví svoje i celé rodiny

jak posílit imunitu, jednotlivé orgány a zlepšit tělesné funkce

a jak se cítit zdraví a plní energie

A nebojte, nebude to o nudlích, sójovce, řasách a jiných speciálních surovinách. Naopak – nejlepší je využívat to, co právě roste tam, kde se zrovna nacházíme. A to platí, ať jste zrovna v České republice, v Africe nebo na Islandu. V každé zemi za každého počasí to bude vypadat trochu jinak, ale principy platí stále ty stejné – a krásné na nich je, že zdravotně fungují, ať je uplatníme kdykoli a kdekoli.

Praxi dodají kuchařky podle 5-ti prvků

Součástí tohoto kurzu jsou naše kuchařky pro každé roční období. Dřevěná (jarní), Ohnivá (letní), Země (pro přechodobá období – leden, duben, červenec a říjen – a babí léto) a Kovová (podzimní). Vodní (zimní) se v současné době připravuje a po dokončení bude do kurzu přidána.

Jednoduše zalistujete v kuchařce pro dané roční období a vyberete si, jakou snídani, oběd či večeři si uvaříte a jakým salátem a dezertem to doplníte. Recepty v kuchařkách jsou doplněny o řadu tipů na jejich variace a o zdravotní komentáře, ve kterých se dozvíte, pro koho a kdy daný recept je a není vhodný.


To vše pro vás připravily 3 lektorky (nejen) tradiční čínské medicíny, mámy a domácí kuchařky, které denně vaří a bez stravování podle tradiční čínské medicíny si už mnoho let nedokáží svůj život představit.

BONUSY ke kurzu:

1. Nově jsou součástí kurzu audio záznamy z živé výuky kurzu stravování podle tradiční čínské medicíny, ve kterých vám v několika hodinách povídání vše objasním dopodrobna a na příkladech pochopíte, proč jsem z tohoto stravování tak nadšená.

 

2. Přístup do facebookové skupiny Výživa v souladu, ve které najdete tipy na sezónní vaření. Spousta receptů, které sdílí lektorky uzdravsamsebe.cz i ostatní účastníci ve skupině.

 

3. Záznam vysílání z Konference o zdraví dětí od Biobrusinky na téma Strava pro zdravou pokožku a plíce.

To chci, jdu do toho

Dohromady dostanete:

  • teorii ke stravování podle tradiční čínské medicíny pro domácí použití – v textech doplněných krátkými audio nahrávkami
  • audio záznamy z živého kurzu o stravování podle tradiční čínské teorii, ve kterých se v několika hodinách dozvíte vše podstatné
  • přístup do facebookové skupiny Výživa v souladu, kde sdílíme sezónní recepty – a vy se můžete přidat s těmi svými
  • kuchařky od jara do podzimu, které obsahují vždy teorii k danému ročnímu období a recepty rozděleny do sekcí snídaně, obědy, večeře, saláty a sladkosti + obvykle něco navíc (zimní kuchařku ještě nemáme, ale už se na ní pracuje)
  • autorské fotografie, tipy na variace a zdravotní tipy k jednotlivým receptům

A to vše zde dostáváte se slevou 880Kč oproti nákupu jednotlivých produktů.

Kuchařky už máte a chtěli byste jen teorii? Tu najdete v kurzu Výživa podle tradiční čínské medicíny I. V kurzu Výživa podle tradiční čínské medicíny II se můžete naučit, jak se jídlem léčit – ale pěkně krok po kroku, až budete umět základy, vrhněte se do dalšího využití jídla.

Lekce

ÚVOD

Význam stravování v tradiční čínské medicíně
Výživa dle principů TČM

ZÁKLADNÍ PRINCIPY STRAVOVÁNÍ PODLE TRADIČNÍ ČÍNSKÉ MEDICÍNY

Stravování podle 5 prvků
Tepelný účinek potravin
Priorita – posilování Země

STRAVOVÁNÍ V PRAXI - V DENNÍM ŽIVOTĚ

Jednotlivá denní jídla
Příklad denního jídelníčku
Co vhodné není
Shrnutí dle typu potravin

ZÁVĚR

“Zdravé” stravování západ vs. východ
Závěr
Kuchařky podle 5-ti prvků
Literatura a zdroje

BONUS

Strava pro zdravou pokožku a plíce

Pro koho je kurz určený

Pro každého, kdo se chce udržovat zdravý pomocí stravování.

Pro každého, kdo si chce každým jídlem pomáhat a ne škodit.

Pro maminky, které chtějí vědět, jak o rodinu v oblasti stravování pečovat tak, aby byla zdravá.

Pro každého, kdo se cítí unavený a cítí, že by bylo potřeba udělat nějakou změnu.

Pro každého, kdo bývá po jídle unavený.

Pro ty, kteří doporučují jiným vhodné stravování.

Jak si pustit kurz?

Po zakoupení a zaplacení kurzu dostanete potvrzení o dokončení objednávky – tím je kurz objednán a můžete do něj vstoupit.

Kliknete na tlačítko Členská sekce(najdete jej na počítači v pravém horním rohu nebo na mobilu v menu). Vložíte přihlašovací údaje, které vám po zakoupení kurzu přišly do e-mailu a přihlásíte se. Rozkliknete sekci Zakoupené kurzy, kde najdete všechny vámi zakoupené kurzy a kliknete na kurz a/nebo Zobrazit.

Tím se vám otevře popis kurzu, sjedete až dolů na jeho konec a tam najdete osnovu, kde už máte otevřeny zámečky u aktuálně přístupných lekcí. Kliknete na lekci s otevřeným zámečkem a jste v kurzu.

Získejte přístup do kurzu okamžitě

Preventivní stravování po celý rok

2490 
Přidat do košíku

Odebírejte naše novinky